Broskvovo-datlový chlebíček

22. února 2015 v 16:14 | elle |  Moučníky
Suroviny
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
½ hrnku cukru
1 kypřící prášek
špetka skořice
½ hrnku mléka
3 vrchovaté lžíce bílého jogurtu
3 lžíce medu
2 vejce
½ hrnku oleje
½ balíčku sušených datlí
5 polovin kompotovaných broskví
½ l pomerančového džusu
1 vanilkový pudink

Postup
Smícháme sypké suroviny. V jiné misce smícháme mokré včetně nasekaných datlí a broskví nakrájených na malé kostičky. Mokrou směs vmícháme do suché. Nalijeme na pekáček vymazaný tukem a vysypaný moukou, nebo vyložený pečicím papírem. Pečeme při 175 stupních, než je těsto upečené. Zkoušíme špejlí.
Po vychladnutí přelijeme pomerančovým želé. To připravíme tak, že dáme do hrnce 400 ml pomerančového džusu, 2 lžíce citronové šťávy a 4 lžíce cukru. Tuto směs přivedeme k varu a poté vmícháme vanilkový pudink rozmíchaný v dalších 100 ml džusu. Necháme přejít varem jako obyčejný pudink a poté nalijeme na moučník. Pokud chceme vyšší vrstvu želé, zdvojnásobíme dávku surovin. Necháme ztuhnout, až poté krájíme.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama