Dýňová polévka

22. února 2015 v 16:01 | elle |  Polévky
Suroviny
1/2 dýně Hokkaidó
1 cibule
kousek másla a dvě lžíce oleje
1 pomeranč nebo mandarinka
2 střední brambory
sůl, pepř
tymián
plátky slaniny
rohlík
1/2 kelímku zakysané smetany

Postup
Na másle s olejem osmahneme nasekanou cibuli, přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory a na kostky nakrájenou oloupanou dýni. Chvíli restujeme, poté osolíme, opepříme, přidáme tymián a šťávu z jednoho pomeranče a zalijeme vodou, takže je zelenina sotva ponořená. Vaříme do změknutí. Poté necháme chvíli zchladnout, rozmixujeme ponorným mixérem a vrátíme na plotnu. Přidáme polovinu zakysané smetany a ochutíme kořením.
Slaninu orestujeme na pánvi do křupava. Rohlíky opečeme také dokřupava. Polévku servírujeme posypanou kostičkami rohlíku a plátky slaniny. Pro odlehčenou verzi můžeme vynechat smetanu při přípravě a servírovat polévku jen se lžičkou smetany rozmíchané po povrchu.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama