Basilejské hvězdičky

1. března 2015 v 9:49 | elle |  Moučníky
Suroviny
250 g mletých mandí
250 g moučkového cukru
2 bílky
2 lžíce medoviny
3 lžíce hořkého kakaa
1/2 lžičky mleté skořice
2 hřebíčky
špetka soli
krystalový cukr na posypání

Postup
Prosátý cukr smícháme s kakaem, skořicí, špetkou soli a ve hmoždíři rozdrcenými hřebíčky. Vmícháme mandle a důkladně rozmícháme. Přidáme bílky a zpracujeme těsto. Hmota je lepivá, pracujeme tedy spíše s vařečkou než rukama. Když už má těsto konzistenci, přidáme medovinu. Znovu zpracujeme, vytvoříme z těsta kouli a necháme ji ztuhnout v lednici.
Poté vyválíme mezi dvěma plátky pečicího papíru placku, ze které vykrajujeme hvězdičky. Přenášíme na plech s pečicím papírem. Hvězdičky posypeme krystalovým cukrem a skořicí. Tento plech vložíme ještě na půl hodiny do lednice. Pečeme asi 6-8 minut - těsto musí uvnitř zůstat měkké. Po vytažení z trouby jsou hvězdičky tvrdé, chtějí pár dní na rozležení v lednici. Před podáváním je dobré je nechat deset minut venku, aby změkly.





Inspirace: Gurmet
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama