Černobílé cupcakes

13. března 2015 v 17:22 | elle |  Moučníky
Suroviny
Těsto
220g hladké mouky
4 polévkové lžíce hořkého kakaa
1/2 prášku do pečiva
200g krystalového cukru
1/3 lžičky soli
60g másla
120ml oleje
2 vejce
100ml podmáslí
1 lžička vanilkového aroma

Poleva
60g másla
100g moučkového cukru
200g lučiny

Zdobení
1/2 tabulky čokolády na vaření
kousek másla
čerstvé jahody

Postup
Máslo dáme do misky a ručním šlehačem vyšleháme do pěny (asi dvě minuty). Přisypeme cukr a chvíli mixujeme, poté přilijeme olej a ještě rozmixujeme. Přidáme žloutky a vanilkové aroma a ještě chvíli mixujeme. Do jiné mísy prosijeme mouku, kakao a prášek do pečiva. V další misce vyšleháme bílky se špetkou soli dotuha. Do máslové směsi nastřídačku postupně zapracováváme mouku a podmáslí. Nakonec lehce zabalíme sněhové bílky. Plníme do košíčků na muffiny do tří čtvrtin - mně z tohoto množství vyšlo 22 košíčků, ale záleží na dávkování. Pečeme 20-22 minut při 175 stupních, dokud špejle není po vytažení z prostředka suchá.
Zatímco muffiny chladnou, uděláme si polevu. Do misky dáme změklé máslo a dvě až tři minuty šleháme do pěny. Přidáme cukr a ještě šleháme, aby se rozpustil. Nakonec zašleháme už jen chvíli lučinu.
Vychladlé dortíky nyní nazdobíme. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni s kouskem másla. Jahody nakrájíme na podélné kousky. Vezmeme jeden dortík, čínskou hůlkou uděláme doprostředka díru a druhou stranou hůlky do této díry dáme trochu rozpuštěné čokolády. Vtlačíme kousek jahody. Nahoru dáme lžíci polevy a nožem upravíme, aby byl celý povrch zakrytý. Tohle opakujeme se všemi dortíky ještě před dozdobením, protože je možné, že zbyde poleva, tak abychom ji mohli rovnoměrně rozdělit na všechny dortíky. Nakonec nazdobíme zbylou čokoládou podle fantazie (já použila čínskou hůlku, jde to s ní opravdu dobře).









 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama