Kuřecí zeleninová polévka

1. března 2015 v 10:07 | elle |  Polévky
Suroviny
1 kuřecí skelet
1 cibule
2 kuličky nového koření
10 kuliček pepře
1 bobkový list
2 velké mrkve
1/2 pórku
kousek celeru
kadeřavá petrželka
sůl
vlasové nudličky

Postup
Do tlakového hrnce dáme kuřecí skelet (např. to, co nám zbyde, když z kuřete vyndáme prsa, stehna, křídla a horní torzo), celé oškrábané mrkve a celer, oloupanou celou cibuli, koření a sůl. Necháme vařit asi půl hodiny, pak vypneme a necháme dojít. Poté vývar přecedíme do jiného hrnce. Mrkve a celer vidličkou rozmačkáme a vrátíme do vývaru. Pórek nakrájíme na tenké nudličky a přidáme do vývaru. Maso obereme ze skeletu a také vložíme do vývaru. Po pár minutách zavaříme nudličky, stačí jim chvilka. Dochutím solí či pepřem a podáváme ozdobené petrželkou.
Polévka je výborná také při nemoci, kdy dodá sílu a vitamíny.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Zita Zita | Web | 1. března 2015 v 10:18 | Reagovat

Včera jsme jí měli, mňam, jen jsem nevařila v papiňáku a místo nudliček byly u nás nočky.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama