Masové koule s rajčatovou omáčkou

1. března 2015 v 9:59 | elle |  Hlavní jídla
Suroviny
Masové koule:
500 g mletého masa
1 velká cibule
1 vejce
100 g anglické slaniny
provensálské koření
pepř
sůl

Rajčatová omáčka:
plechovka krájených rajčat
1 rajčatový protlak
tymián
solamyl
cukr
sůl

rýže

Postup:
Maso smícháme v míse s nakrájenou cibulkou, slaninou, kořením, vejcem a vypracujeme těsto. Tvoříme koule a klademe je na plech s pečicím papírem. Pečeme do zezlátnutí při 180 stupních.
V hrnci osmažíme na troše oleje najemno nakrájenou cibuli. Přidáme rajčatový protlak, po chvíli rajčata. Podle potřeby rozředíme vodou. Ochutíme tymiánem, solí a pepřem, v případě potřeby cukrem. Ve trošce vody rozmícháme asi dvě lžíce solamylu - podle množství přidané vody případně více. Vmícháme do omáčky a necháme minutku převařit do zhoustnutí.
Koule podáváme s rajčatovou omáčkou a rýží, kterou dáme do hrnce vařit se solí a vodou v poměru 1:2,5. Když se voda vyvaří, je rýže hotová.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama