Mini sekaná

13. března 2015 v 16:52 | elle |  Hlavní jídla
Suroviny
500g mletého masa
1 cibule
2 vejce
1 houska či kaiserka
100 ml mléka
koření na mletá masa
hořčice
sůl
pepř
hladká mouka

1 rovná střední mrkev
2 párky
4 nakládané okurky
8 zelených fazolek
1 vejce natvrdo

Postup
Mleté maso rozmícháme v míse s vejci a kořením. Vmícháme nasekanou cibulku, kterou můžeme předtím i osmažit na pánvi. Vmícháme housku, kterou jsme nakrájeli na malé kostičky a navlhčili mlékem. Umícháme hladkou směs. Toto množství by mělo vyjít na 8 minisekaných. Hmotu tedy rozdělíme na osm částí a každou v ruce utvoříme do tvaru placičky. Tu pak položíme na talíř a potřeme trochou hořčice. Mrkev rozkrojíme napůl, dále každou půlku podélně napůl a pak ještě jednou. Vznikne tak osm klínků. Párky rozřízneme napůl a pak podélně napůl. Okurky jen napůl. Vejce natvrdo rozdělíme na osm klínků. Na každou masovou placičku navrstvíme po jedné mrkvi, párku, okurce, fazolce a vajíčku. Opatrně vezmeme do ruky a náplň zabalíme do masa. Opakujeme se všemi minisekanými. Naskládáme je do olejem vymazaného pekáčku a zhruba do poloviny výšky zalijeme vodou. Lehce je poprášíme hladkou moukou a dáme péct na stosedmdesát stupňů, dokud nezezlátnou a nejsou propečené.
Podáváme s bramborem či bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama