Plátek s dušenou zeleninou a pečenými bramborami

1. března 2015 v 11:27 | elle |  Hlavní jídla
Suroviny
plátky vepřového masa
pepř
sůl
Antonínovo koření
rozmarýn

mražené nebo z konzervy - hrášek, kukuřice, zelené fazolky, mrkev
máslo
sůl

brambory
rozmarýn
olivový olej
pepř
sůl

Postup
Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Na pečicím papíře je vyskládáme jeden vedle druhého. Postříkáme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem, pepřem a solí a dáme péct při 180 stupních dozlatova.
Maso naklepeme, opepříme, posypeme kořením od Antonína a opečeme na oleji z obou stran doměkka. Poté vyndáme na talíř a do výpeku přilijeme trochu vody - vytvoří se šťáva.
Na jiné pánvi nebo v menším hrnci rozpustíme kousek másla a vložíme zeleninu. Osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
Plátek masa servírujeme s dušenou zeleninou a pečenými bramborami, přelitý šťávou.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama