Řezy s jablečným pudinkem

1. března 2015 v 11:15 | elle |  Moučníky
Suroviny
Piškot:
3 vejce
5 lžic krystalového cukru
7 lžic polohrubé mouky
špetka soli
3/4 prášku do pečiva
1 lžíce horké vody

Jablečný pudink:
750 g jablek
1 lžička skořice
2 vanilkové pudinky
cukr
citronová šťáva

Dokončení:
rybízová marmeláda
zakysaná smetana
skořice
moučkový cukr

Postup
V míse vyšleháme žloutky s horkou vodou a cukrem do světlé pěny. V jiné misce vyšleháme bílky dotuha se špetkou soli. Do žloutkové pěny vmícháváme střídavě bílky a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do pekáčku s pečicím papírem a upečeme při 180 stupních. Trvá to jen chvilku, kolem deseti minut - hlídáme. Poté vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Jablka oloupeme a v sekáčku rozsekáme na kousky, případně nastrouháme na plátky. Dáme do hrnce a s trochou vody a skořicí přivedeme k varu. Když jablka začnou pěnit, doplníme vodou do množství cca 750 ml tekutiny celkem. V trošce vody rozmícháme pudinky a vmícháme do jablek spolu s cukrem (dle chuti) a citronovou šťávou, která dodá jablkům dobrou ostřejší chuť. Necháme zhoustnout za stálého míchání a po dvou minutách varu vypneme plotnu. Necháme za občasného míchání alespoň pár minut zchladnout.
Mezitím na piškot natřeme rybízovou marmeládu rozmíchanou v misce s trochou horké vody (bude se lépe natírat). Na marmeládu nalijeme jablkový pudink a necháme úplně vychladnout.
Nakonec potřeme povrch zakysanou smetanou a posypeme směsí moučkového cukru a skořice. Necháme přes noc vychladit v lednici, poté krájíme na řezy.




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama