Rýžová kaše s borůvkami

1. března 2015 v 10:30 | elle |  Sladká jídla
Suroviny
1 hrnek kulatozrnné rýže
2,5 hrnku vody
1 hrnek mléka
špetka soli
cukr dle chuti
máslo
borůvky

Postup
Rýži vložíme do hrnce, přidáme vodu a trochu soli. Necháme pod pokličkou dusit. Nemíchat, jinak se začne připalovat! Když je voda téměř pryč, přilijeme horké mléko. Teď začneme míchat, dokud se rýže nerozvaří a nevznikne kaše (cca 10 minut). Teprve po odstavení z plotny vmícháme do kaše cukr a kousek másla. Servírujeme posypané borůvkami nebo jiným ovocem (např. jablka a skořice, jahody, broskve či švestky).

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama