Uhlířina

1. března 2015 v 10:16 | elle |  Bezmasá jídla
Suroviny
2 vejce
hrubá mouka
100 ml mléka
sůl
brambory
podmáslí

Postup
Vejce rozšleháme a rozředíme mlékem. Osolíme a zahustíme moukou tak, aby vzniklo těsto, ze kterého půjdou lžící tvořit noky - ne moc řídké ani moc tuhé. Zavařujeme do vody.
Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě s kmínem.
Na talíř dáme brambory, noky a polijeme rozpuštěným máslem. Podáváme s podmáslím.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Zita Zita | Web | 1. března 2015 v 10:20 | Reagovat

Uhlířinu jsem ještě nedělala a asi jí brzy vyzkouším. Dík za recept

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama